KGB

Så har jag då sett SVT-reportern K-G Bergströms första program. Jag förstår inte varför de valt att kalla programmet något så tamt som Rakt på med K-G Bergström. Tack och lov hade hans initialer KGB en framträdande plats i dekoren. KGB är en av Sveriges vassaste och bästa politiska reportrar så det skall bli intressant att se hur han lyckas med den här serien.

En sak som jag ställer mig lite frågande till är avslutningen, när han recenserade vad han själv tyckte om Mikael Odenbergs avgång. Hans trovärdighet som oberoende politisk reporter riskeras om han allt vad avsnitten lider kommer att ge uttryck för sina personliga uppfattningar om än det ena än det andra.

Premiärdagen till ära gästades han av statsminister Fredrik Reinfeldt. Jag måste säga att Reinfeldt gjorde en blek figur när han ställdes inför KGB:s tuffa frågor om hur icke-existerande vår terroristberedskap är. Den svenska troskyldigheten ”det-händer-ändå-aldrig-här” lyste pinsamt igenom. Den övriga delen av utfrågningen var lite bättre men fortfarande lider Reinfeldt av att han inte tycker så mycket utan mest säger att han lyssnar.

Panelen kunde KGB gott varit utan. Varför skall den avdankade Gudrun Schyman ges en ny plattform? Och att ha henne och snällismliberalen Bengt Westerberg recensera utfrågningen gav den en för stark slagsida åt vänster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: