På besök i Uppsala

I dag har man varit lite mör efter en intensiv onsdag med Högerpressens förening i Uppsala, där vi bland annat fick träffa landshövding Anders Björck på Slottet. Jag får skylla på den ”eftersits” vi hade på studentföreningen Heimdal. Ack, om man kunde vara student igen!

Nå, aktiviteterna ägnades mest åt ansvarskommittén och dess idé om att slå ihop en massa län/landsting till ett fåtal storregioner. Det här är en problematik jag kommer att få anledning att återkomma till men så mycket kan sägas att man blir rätt orolig för vad som håller på att ske. Trots att regeringen satte ned foten härförleden och sade att det inte blir några storregioner, så kuskar den av samma regering utsedda samordnaren Jan-Åke Björklund – som vi också träffade i Uppsala – land och rike runt och mer eller mindre driver på lokal- och regionalpolitikerna för att ändå få till stånd dessa storregioner. Det kan väl knappast vara meningen för en samordnare?

Anders Björck har ju inte gjort någon hemlighet av vad han står i frågan och gjorde oss heller inte besvikna med sin målande beskrivning av hur den här frågan (mis)sköts. Det är vid sådana här tillfällen som man inser hur stor saknaden är efter Björck i svensk politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: