Skattehöjaralliansen

Att bli besviken på den borgerliga alliansregeringen börjar nästan bli vardagsmat. Först så står det klart att elskatterna kommer att höjas i budgeten, med högre prislapp på kärnkraft och vattenkraft, och detta i en situation när industrin redan har berättigad oro för de redan höga elpriserna. Sedan avslöjas att bensinskatten kommer att höjas, trots vallöften från m och kd om motsatsen. Och nu är det dags för tobaksskatten att höjas – trots att den höjdes kraftigt så sent som vid årsskiftet.

Suck, är det verkligen detta som skall föreställa borgerlig politik nuförtiden?

Annonser

2 Responses to Skattehöjaralliansen

  1. Magnus skriver:

    Det är ju bra att de höjer på dessa områden. Det gynnar miljön att få folk att spara energi (stänga av sina datorer datorer när de inte används, skaffa värmeåtervinning m.m) och byta till mijöbilar. Och bättre folkhälsa så att folk förhoppningsvis slutar snusa och röka. Alltså miljö och lyxskatter är bra. Lägre inkomstskatt ger istället folk valmöjligheter, -precis så ska det vara.

  2. Henrik L Barvå skriver:

    Jag anser det principiellt fel att från statens sida styra folks konsumtionsmönster. Och alla har inte råd att skaffa miljöbilar, med eller utan subventioner och högre bensinpriser. Särskilt inte de som bor på landsbygden. Höjda elskatter slår också hårt mot industrin och därmed mot jobben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: