Försvarssammanbrott

Man får onekligen en viss känsla av déjà-vu när nu socialdemokraterna och miljöpartiet hotar att lämna den parlamentariska försvarsberedningen. Visst har de rätt i sak när till exempel Håkan Juholt (s) säger:

Vi ställer inte upp på att försvarsberedningen är en allmän diskussionsklubb eller anordnare av seminarier.”

De är trötta på att inte få några besked om vad regeringen egentligen vill med försvarsberedningen, något som blivit pinsamt uppenbart sedan finansminister Borg tillåtits köra över den avgångne försvarsministern Odenberg. För vad skall man med en försvarsberedning till när man redan bestämt sig för vilka ekonomiska ramar försvaret skall ha innan man utrett vilka uppgifter detta försvar skall ha?

Nu kan man visserligen tycka att sossarna ägnar sig åt grovt hyckleri. De har ju själva under lång tid behandlat försvaret på precis samma sätt som de anklagar den borgerliga regeringen för att göra. Och i samband med den förra försvarsbeslutet var det ju den borgerliga som lämnade den dåvarande försvarsberedningen. Men det faktum att s och mp nu deltar i ett politiskt spel förhindrar inte att de har rätt i sina invändningar. Regeringen har bara sig själva att skylla för den uppkomna situationen. Ovärdigt är bara förnamnet när det gäller att beskriva det stora svek som vi här sett från regeringen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: