Skattesvek

Ingen nyhet egentligen. Det har tidigare framgått att regeringen tänkte höja bensinskatten, vilket blir konsekvensen av att man nu höjer koldioxidskatten. 29 öre dyrare per liter blir bensinen.

Som om den inte var alldeles för hög redan! Ett höjt reseavdrag från 18 kronor till 18.50 räcker inte långt. Många svenskar utanför de kollektivtrafiktäta stadsområdena måste använda bilen till annat än arbetspendling. På landsbygden är bilen helt enkelt nödvändig för att kunna föra ett socialt liv för sig själv och sin familj. Den höjda skatten är inget annat än en straffbeskattning på landsbygdsbor.

Framförallt är den ett stort svek mot de borgerliga väljare som röstade på partier (kd och m) för att dessa lovade att sänka bensinskatten. I dessa tider av accelererande klimathysteri är det tydligen enkelt att svika vallöften och jamsa med alarmisterna.

One Response to Skattesvek

 1. D skriver:

  Men man väljer ju själv om man köper en bil som släpper ut mycket koldioxid eller en som inte gör det. Reseavdraget är desamma hur som helst.

  Tycker inte du att de är rätt att man betalar för sig? Klimatförändringar kostar uppenbarligen pengar därför borde väl de som orskar dem också vara med och betala. Precis som de är skatt på alkohol och cigaretter eftersom konsumsion av desamma hur man en vrider och vänder på det innebär en kostnad för samhället.

  Men det kanske är bättre att beskatta andra saker istället, vi skulle ju kunna höja arbetsgivaravgiften, eller bolagssaktten eller återinföra förmögenhetsskatten. Det gynnar säkert tillväxten. Det är klart man kan minska på statens utgifter också, men gör man det varför inte sänka någon annan skatt som har mer tillväxt hämmande effekt.

  Koldioxidskatt ökar ju innovationer inom tekniksektorn. Bland annat har volvochefen uppmanat de politiska partierna är att höja koldioxidskatten för ge miljölastbilar en bit på traven innan dessa blir riktigt komseriellt gångbara.

  Fast du kanske tycker att oljebolagen är viktigare för Sveriges tillväxt än resten av näringslivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: