Mona hos KGB

Jag blev rätt besviken på K-G Bergström efter att ha sett hans utfrågning av sosseledaren Mona Sahlin i kväll. Han kunde gott ha pressat henne mycket mer på hennes – och Partiets – svaga kort, nämligen vilken politik de står för och med vilka de skall tänkas samarbeta i regeringsställning. Istället fick vi gång på gång upprepat att ”till det får vi återkomma”, ”det är långt till nästa val” etc. Det är som om de inte har några åsikter (annat än att regeringen är dålig). Man borde kräva mycket mer från en oppositionsledare.

Visst är det jättebekvämt för sossarna att det går så bra i opinionsmätningarna utan att de presenterat så mycket politik, och det är begripligt att de inte vill förstöra för sig själva genom att tala om vad de faktiskt tycker. Just därför skall de ständigt sättas åt när det gäller politiken och sina framtida samarbetspartner.

Nu tyckte uppenbarligen Mona att det var besvärligt ändå, av kroppsspråket att döma. Hon höll armarna i kors vid flera tillfällen. Tyckte hon detta var jobbigt så borde det vara guldläge att pressa henne bra mycket mer än vad KGB gjorde här.

Panelen var bättre balanserad den här veckan, med Peter Wolodarski och Lena Mellin. Men varför ge den bortgjorde Erik Fichtelius en ny plattform?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: