Och sedan då?

Statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring innehöll inte mycket nytt, vilket jag kommer att skriva om i morgondagens ledare i NWT. Jobbpolitiken var i fokus. Inget fel i den men en sammanhållen borgerlig politik borde innebära bra mycket mera än arbetslinjen. Men man såg tyvärr inte så mycket av det i regeringsförklaringen.

Frågan som inställer sig är vad som kommer därefter. Vad vill man förutom att åstadkomma full sysselsättning, en fråga som i princip inte är så blockskiljande? Också sossarna vill väl ha full sysselsättning (att de misslyckades med det är en annan historia). Det är metoderna som skiljer.

Alliansregeringen måste lyfta blicken och presentera en vidare politik för vad ett borgerlig Sverige innebär. Om de inte gör det blir det i längden svårt att motivera varför det behövs en borgerlig regering. Hur välkommet det än är med jobbskatteavdraget så krävs det bra mycket mer för att skapa mer självständiga medborgare. Det behövs genuina och djupgående valfrihetsreformer. Vad skall regeringen göra efter det att den uppfyllt sina vallöften? Skall den bara administrera under resten av mandatperioden eller skall den våga gå vidare i tangentens riktning?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: