Hotet mot Israel

Israel har nu officiellt slagit fast att den av terroristorganisationen Hamas kontrollerade Gazaremsan är en ”fientlig enhet”. Hamas kallar det för en krigsförklaring. Nå, vad kan man då kalla det som ständigt skett från Gaza gentemot Israel under mycket lång tid? Är inte alla Qassam-raketer som regnat ned över civila mål i Israel mer än bara en krigsförklaring utan ren krigföring från Hamas’ sida? Som man sår får man skörda.

Förutsägbart levererar Sveriges Radio-korrespondenten Cecilia Uddén ett snyftreportage från Gaza. Och FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon säger att det strider mot internationell humanitär rätt. Tänk om dessa kritiker någon gång kunde visa lika mycket engagemang och uttala samma fördömanden var gång Hamasregimen och andra terrorister skickar raketer mot Israel!

Israelerna vet att det i slutändan bara är de själva som förmår att skydda sig. Därför skickade de i början av september attackplan för att slå ut en militär anläggning med nordkoreansk kärnvapenteknologi i nordöstra Syrien. Givetvisförsöker den föga Israelvänliga SvD-korrespondenten Bitte Hammargren spinna detta som att det bara var den ansatte israeliske premiärministern Ehud Olmert som försökte hävda sig. Tänk om samma upprördhet kunde visas det faktum att en skurkstat som Nordkorea levererar kärnvapenteknologi till skurkstaten Syrien, och hur allvarligt det är med den sortens spridning! Medan omvärlden försöker snacka sig ur problemen – något som känns lättare då man inte själva utgör ett primärt mål – så agerar Israel. Och som när det gällde förstörandet av den irakiska Osirakreaktorn 1981 så bör denna omvärld skicka en tacksamhetens tanke till israelerna.

Läs också Bret Stephens kolumn i The Wall Street Journal och den förre amerikanske FN-ambassadören John Boltons debattartikel i samma tidning.

3 Responses to Hotet mot Israel

 1. Eva skriver:

  Som motvikt till Bitte Hammargren och kompani läs Bret Stephen’s kolumner, som refererat ovan. Han skriver vanligvis på tisdagar och kan läsas på wsj.com samma dag.

 2. Eva skriver:

  Arab linjen att Israel är en amerikansk delstat blir att Israels förenta stater i Jinge’s Blogg.Jinge vädrar den gamla slängan att Israel/judarna styr världen. Var står Bitte Hammar gren?

 3. Lisa Abramowicz skriver:

  Tack Henrik för bra blogg!
  Krigsförklaring är vad Hamas har ägnat sig åt sedan de började självmordsterrorn mot israel år 2001 och framåt.
  Det brukar sägas i media att Israel utsätter Gaza för kollektiv bestraffning. Jag undrar vad korrespondenter som Hammargren kallar det ständiga raketregnet mot civila i Sderot (södra Israel inom Gröna Linjen) som gör normalt liv hart när omöjligt. Måste ha missat det någonstans. Nu sägs det att Hamas premiärminister Haniye har uppmanat Islamiska Jihad och andra terrorgrupper på Gazaremsan att sluta beskjuta Israel. Ska bli intressant att se om det funkar. Det är ändå Hamas som till syvende och sidst styr på Gaza.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: