Utbud och efterfrågan

I dagens ledare i NWT skriver jag som sagt om regeringsförklaringen, som inte kom med några större nyheter utan fortsatte på den så kallade arbetslinjen.

”Ett annat problem är att regeringens jobbpolitik mest sett till att öka utbudet på arbetskraft – genom att öka människors benägenhet att arbeta – medan man inte gjort så mycket när det gäller efterfrågesidan. Var är de genomgripande förslagen om att förbättra för företag och företagande? De kraftiga regelförenklingarna? Att man helst avstår från att ens se över den arbetsrätt som ger fackföreningarna alldeles för stor makt är också ett stort minus. Än så länge hoppas man på att konjunkturen hjälper till på efterfrågesidan, men det vore bra om man nu när ekonomin går bra också kunde genomföra en del reformer som kan behövas när väl konjunkturen vänder.”

Det är, tycker jag, en aspekt som man tar alldeles för lite hänsyn till. Inte undra på att regeringen många gånger står svarslös när oppositionen och kritikerna hävdrar att de bara försämrar och slår på de svaga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: