Klokt sagt av Adaktusson

TV8:s Lars Adaktusson skriver klokt i sin krönika i Svenska Dagbladet om vad det är som driver protesterna mot Muhammedteckningarna, Lars Vilks såväl som de som publicerades i Jyllands-Posten. Han bygger det på den intervju som han gav med Jyllands-Postens kulturredaktör Flemming Rose nyligen.

Diktaturregimer och islamiska extremister piskar i oskön förening fram stämningar hos sin muslimska befolkning. Islamisterna för att det gynnar deras politiska mål om konfrontation med väst, och regimerna för att flytta fokus på egna tillkortakommanden:

”I Egypten där en trängd regim inför ett förestående val behövde stärka sin religiösa profil. I Pakistan där Muhammed-upproret avledde uppmärksamheten från ett växande missnöje med höjda sockerpriser. I Saudiarabien där regimen ville flytta fokus från rapporter om hundratals dödsoffer i samband med den heliga pilgrimsmånaden, hajj.”

Därför bör vi inte falla undan för protesterna utan istället se vad dessa ytterst har för syfte.

”Det är således värt att hålla i minnet vilka krafter det är som styr när kränkta muslimska känslor ställs mot västerländsk yttrandefrihet. I det okritiska omfamnandet av islam och kraven på självcensur är det diktaturer och auktoritära grupper man spelar i händerna.”

Annonser

2 Responses to Klokt sagt av Adaktusson

 1. Jocke skriver:

  Just det, och det är ju inte alls säkert att ”det egentliga” syftet bara är internt. Det kan ju faktiskt vara så att det finns ett brett stöd för att konfrontera och förgöra ”det dekadenta väst” eller ”den romerska tronen” som någon Al Qaida-gubbe, jag tror det var Zawahiri, kallade oss i sann islamistisk fältherreanda. Nej, vi behöver nog inte tvivla på att målet verkligen är ett civilisationskrig för väldigt många i den delen av världen. Frågan är nu bara: Hur förbereder vi oss bäst på det, så att vi åtminstone inte står med brallorna nere när det brakar lös på allvar ?

 2. anders skriver:

  Islam och vetenskap
  Islam är orättvist attackeras och alltid presenteras som en religion av underutveckling. i denna korta artikel kommer vi att visa de verkliga ansikte av islam och hur det, i motsats till antikens religioner, kan hyllades den religion vetenskap, det finns många verser som uppmanar muslimer att söka och läsa.
  Söker vetenskap inom islam finns huvudprioriteringen över en sak som annars borde det vara målet för alla muslimska sedan första början och det bör inte stoppas av någon anledning. profeten Mohummed säger: Sök vetenskap sedan Temne du är i vaggan till Temne när du dör ”

  Dessutom söker vetenskap betonas i Islam, den första avslöjade versen i den Heliga Quran är vers som säger ”Läs ….”, Även Allah (SWT) säger i den Heliga Quran vad betyder ”Nun. Med pennan andthat som de skriver (denna) ”Vetenskapen är Capstone of Islam, den första avslöjade vers: de första prioritet, i andra versen, Allah (SWT) svär som en av de arabiska bokstäverna” Nun ”och penna; bokstaven är en symbol för det språk och pennan är en symbol för kunskap. WhenAllah (SWT) svär, men han behöver inte svära, innebär det att han svär som bör ges stort intresse och uppmärksamhet.

  http://video.google.com/videoplay?docid=282105001717383226&q=miracle+of+koran+haron+yahya&ei=JyOSSOOlGoPWigLAtMSeDw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: