Putin stannar kvar

Jag har under lång tid misstänkt att Vladmir Putin på något sätt ämnar sitta kvar vid makten också sedan hans presidentperiod löpt ut. Och ju närmare valet vi kommer desto tydligare blir tecknen. Ett tag trodde jag att man helt enkelt skulle skriva om grundlagen så att han kan sitta fler perioder. Men nu verkar siktet vara inställt på att istället bli premiärminister under den president han själv kommer att utse. Kanske det är därför han gjorde den relativt svage Viktor Zubkov till premiärminister nu? Denne skulle kunna bli den president som Putin sedan kan kontrollera.

Frågan är vad ”kronprinsarna” Sergej Ivanov och Dmitrij Medvedev tycker om det? Fast om de får fortsätta vara vice premiärministrar under Putin så kanske de låter sig nöjas med det. De har förmodligen heller inte trott att Putin skulle gå i pension så där utan vidare.

Annonser

One Response to Putin stannar kvar

 1. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Ja säga vad man vill om MaktElitare på den här nivån – i vart fall dom som inte super sig till oandvändbara – men erkännas villigt skall att dom är till max snilliga intellektuella biologiska MASKINER !

  Så nu får Wi se som fortfar att andas hur det blir med Putin & Co. Måhända kommer dom ryska aktiefonderna att börja röra på sig uppåt igen ? Så alla mynt har ju två sidor, bergis… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: