Israels ambassadör i NWT

I dagens NWT skriver Israels ambassadör Eviatar Manor på debattsidan om förutsättningarna för fred och förhandlingar mellan Israel och palestinierna.

”Att tro att Hamas skall kunna involveras i fredsprocessen är till ytterlighet naivt. Rörelsen hävdar ju själv att all fred med Israel är utesluten, detta är grunden för dess ideologi. ”Den sionistiska entiteten” – man vill inte ens nämna Israels namn – ”skall utplånas från jordens yta”, sade en Hamas-ledare på iransk radio så sent som den 6 augusti i år. Gång på gång klargör Hamas ledning att en politisk process bara har intresse för rörelsen i den mån den kan tjäna som ett taktiskt hjälpmedel på vägen mot det önskade slutmålet – Israels utplåning. Ansatser till ett eget, konstruktivt nationsbygge saknas helt.”

En helt riktig observation. Detta svassande för Hamas som alltför många i väst ägnar sig åt är otillständigt. Fatah kan vara nog så illa genom att de tillåtit alltför mycket extremism att frodas under sitt styre, men de är i alla fall någorlunda konstruktiva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: