Carnegiehärvan

Jag skall erkänna att jag varit måttligt intresserad av turerna kring Carnegie, och är mest upprörd över hur klantigt regeringen i allmänhet och Mats Odell i synnerhet skött det hela. Reinfeldt försvarar så klart sin minister. Det hör ju till, men förändrar ingenting i sak, hur mycket de än försöker spinna det nu i efterhand. I dagens NWT skriver jag bland annat:

”Därmed har ännu en av vad som borde vara regeringens paradfrågor totalt schabblats bort. Inte nog med att man helt har missat att bilda opinion i frågan, nu har man också misskrediterat själva processen genom att anlita skandalföretaget Carnegie och inte i tid distanserat sig från det och dess medarbetare.”

Det blir bara mer och mer pinsamt hur regeringen misslyckas med att driva frågor som borde vara stora politiska tillgångar. Hanteringen av fastighetsskatten är ett annat sådant exempel. Inte undra på att opinionsläget ser ut som det gör.

Angående varför det är bra att sälja statliga företag skriver jag:

”Man har avstått från att säga att det är principiellt fel att staten ägnar sig åt att äga och driva företag på en marknad samtidigt som man sätter spelreglerna för denna marknad, och samtidigt gör dessa företag mindre riskutsatta genom sitt ägande, vilket i sin tur ger dem otillbörliga konkurrensfördelar.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: