Sparka Danielsson!

Nu får det väl ändå vara nog! När tänker regeringen och UD ge Lars Danielsson kicken? I dag skriver han, formellt bara en vanlig UD-anställd, på DN Debatt att han tycker att kungen skall fråntas sina sista konstitutionella uppgifter, som till exempel att vara ordförande i utrikesnämnden.

Detta har fått hans chef, utrikesminister Carls Bildt att reagera:

”Jag ser honom som en socialdemokratisk partiarbetare.”

Precis! Och varför är han då kvar i utrikesförvaltningen? Danielsson är ju s-politruk och Göran Perssons före detta närmaste man. Är det några som skall ”ta hand om” honom så är det det socialdemokratiska partiet. Varför måste han belasta skattebetalarna och ett UD som inte vill ha honom? Om sossarna är måna om honom så ge honom ett skrivbord på Palmecentret eller något sådant!

Också statsminister Fredrik Reinfeldt har reagerat:

”Han får nog förvänta sig att det kommer att ställas frågor om avsändaren, eftersom det är en UD-anställd person som framför åsikter som inte är UD:s. Det är inte heller regeringens hållning och frågan är, är det socialdemokraternas hållning.”

På sista tiden har det varit ett förbannat daltande med denne Danielsson. Nu tycks det plötsligt synd om honom i allehanda medier och han får bre ut sig om hur förföljd han känner sig. Stackars karln! Har det plötsligt glömts bort vad hans förehavanden under det första tsunamidygnet förmodligen kostat i lidande för många svenskar?

Nej, bort med honom!

Annonser

6 Responses to Sparka Danielsson!

 1. kanelbullen skriver:

  Visst, varför ger Kalle honom inte någon av de tjänster han söker då. Är Kalle dum eller?

 2. Lennart skriver:

  Samtidigt är det intressant att Calle Bildt kan göra kommentarer på en blogg som är ”personlig”, där han ger luft åt uppfattningar som inte med nödvändighet är UD’s eller Sveriges.

 3. Henrik L Barvå skriver:

  ”Visst, varför ger Kalle honom inte någon av de tjänster han söker då. Är Kalle dum eller?”

  Det absurda är varför UD och Bildt skall ha ansvar för en gammal s-politruks anställning.

  ”Samtidigt är det intressant att Calle Bildt kan göra kommentarer på en blogg som är “personlig”, där han ger luft åt uppfattningar som inte med nödvändighet är UD’s eller Sveriges.”

  Skillnaden är att Bildt är Sveriges utrikesminister, inte Danielsson. Bildts uppfattningar, som bl a ges uttryck på hans blogg går knappast emot regeringens politik.

 4. soli01 skriver:

  Detta måste vara”spiken”i kistan. Nu får D. absolut inte något uppdrag av CB. Satt risigt till före. Har han rätt till någon post inom UD-intressant veta?

 5. […] Sparka Danielsson! Nu får det väl ändå vara nog! När tänker regeringen och UD ge Lars Danielsson kicken? I dag skriver han, formellt […] […]

 6. sebbe skriver:

  bort med danielsson!!! hur kan den korrumperade herre ha sådana höga positioner fortfarande? jag förstår inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: