Rödgrön röra

”Vänsterpartiet känns lite bakåtsträvande och gammalmodigt,” säger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson i en SvD-intervju, och avfärdar en allians med dem. Däremot kan han tänka sig en valallians med socialdemokraterna. Lars Ohly svarar med att det ändå inte varit aktuellt med någon gemensam plattform.

Det är i det närmaste övertydligt att det inte finns något politiskt alternativ på vänsterkanten. För väljarna blir det som att rösta på grisen i säcken. På en och samma gång är det klart att en eventuell framtida socialistisk regering inte kan fungera som den gjort tidigare – det har till och med Mona Sahlin sagt. Men hur skall dessa partier kunna samsas i en koalitionsregering? Och det får nog ses som tämligen uteslutet att s bildar regering bara med ett av de två.

Ställ detta i kontrast till alliansregeringen. Den må ha gjort en del misstag men som tydligt regeringsunderlag är de oöverträffade och det kommer att bli än tydligare ju närmare 2010 vi kommer. Den bristande enigheten på vänsterkanten är något som ständigt borde upprepas, för hur det än är så kommer sossarna aldrig att få egen majoritet och alla deras förslag (eller brist på dylika) måste ses i ljuset av vad de andra rödgröna vill.

Gamla återställarsossar, tillväxtfientliga miljöflummare och kommunistiska ohlygarker – där har ni ”vänsteralternativet” i svensk politik! Bevare oss väl!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: