Slutdiskuterat?

Jaha, då får moderater inte längre diskutera marknadshyror och hur snedvriden bostadsmarknad är i Sverige. Eller hur skall man annars tolka gruppledaren i riksdagen Lars Lindblad när han säger ”Vi stänger den diskussionen”?

Först är det arbetsrätten och det stora fackliga inflytandet som inte är något problem för de nya moderaterna. Och nu är det tydligen bruksvärdessystemet. Vad håller de på med? Är de så rädda för konflikter och för att framstå som elaka hyreshöjare att de backar i ännu en fråga? Det kan väl inte vara så illa att de faktiskt tycker att bruksvärdessystemet faktiskt fungerar? Jo det kan det, eftersom det i förslaget till handlingsprogram står: ”bruksvärdessystemet är ett viktigt skydd för hyresgästerna mot oskäliga hyreshöjningar”.

Då vet vi, orimliga bostadsköer, bostadsbrist, dyra svartkontrakt och beroendet av kontakter eller ren tur är inget problem för de nya moderaterna!

Det är väl sin sak att man inte i en handvändning kan förändra en så pass snedvriden bostadsmarknad som den svenska, men man måste ju börja någonstans och någongång, och ha trygga övergångsregler. Men nu har m helt stängt dörren – slutdiskuterat är beskedet. För övrigt en märklig utgångspunkt inför en partistämma där man just skall diskutera och rösta om allehanda politiska frågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: