Impotent FN

Hur vi i Sverige kan fortsätta att hylla och idealisera FN är och förblir för mig en gåta. Hur impotent världsorganisationen är visas med all önskvärd tydlighet när dess säkerhetsråd inte förmår att göra det självklara och fördöma den burmesiska militärjuntans brutalitet när den slog ned fredliga demonstrationer. Istället så beklagar de bara djupt händelseutvecklingen. Detta eftersom Kommunistkina, med vetorätt, inte ville sträcka sig längre.

Mot den bakgrunden kan man fråga sig varför man överhuvudtaget skall bry sig om vad som tycks och sägs i FN! Varför skall just FN-beslut och resolutioner anses ha något som helst värde? Varför är det FN som skall ge ”legitimitet” åt olika insatser?

Nu hade väl heller inte några skarpa fördömanden lett särskilt långt, men det hade ändå varit en extra påtryckning mot juntan om grannlandet Kina stått bakom det. Men diktaturen Kina är inte intresserad. Det skulle öppna burken med maskar, och det vill Pekingregimen för guds skull undvika. Då kan det ju vara deras tur nästa gång!

Annonser

One Response to Impotent FN

  1. noctivagus skriver:

    Tragiskt att FN är i händerna på komunister. Men alla gråter för Burma men snart har man glömt dom. Se på Tibet. Ingen bryr sig om dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: