Det bidde inte en tumme!

Nej, det moderata politikerparet Carl och Charlotte Cederschiöld har inte anlitat svart städhjälp i tretton år! I sin iver att fortsätta sätta åt regeringspartiet har media spridit ut uppgiften utan att kontrollera fakta ordentligt. Nu framgår det att den städhjälp de anlitade inte alls var svart. Eftersom värdet av den städhjälp de haft aldrig överstigit 10 000 kronor per år har man inte varit skyldiga att dra skatt eller betala arbetsgivaravgifter (se deras pressmeddelande här). Vad de dock har missat är att lämna kontrolluppgift till skattemyndigheten, vilket man måste om värdet av den utförda tjänsten överstiger 1 000 kronor per år.

Nu går ju knappast att göra en stor skandal på att missa att lämna in kontrolluppgifter, så då tillämpade man den gamla journalistiska devisen ”kontrollera aldrig en uppgift för då kan storyn spricka!” Men nu har ändå bilden hunnit sätta sig om de adliga moderata utsugarna Cederschiöld!

Men handen på hjärtat, om riktigt skattefusk är så utbrett som det är så torde missade kontrolluppgifter att vara ännu vanligare. Vilka lämnar kontrolluppgifter om grannungarna som arbetat i ens trädgård mot en ersättning över tusenlappen på årsbasis?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: