Fritidsgården får fritidsledare

Äntligen en kunnig, erfaren och kompetent person som högsta tjänsteman i regeringskansliet. Så var nog många av reaktionerna på att statsminister Fredrik Reinfeldt utsett den 55-årige H G Wessberg till ny statssekreterare efter den 20 år yngre Ulrica Schenström.

Att Wessberg också köpt svarta städtjänster (alltså inte lämnat kontrolluppgifter) betyder mindre. Reservofficern (major i amfibiekåren) Wessberg har gedigen erfarenhet som bland annat informationschef på försvarsstaben, VD för Industriförbundet, vice VD för Svenskt Näringsliv och generaldirektör för Bolagsverket. Det borgar för att kritiken mot Reinfeldt för att nästan bara omgett sig med unga personer från ungdomsförbundssvängen kan mildras. Internt kallas också Reinfeldts stab för ”fritidsgården”. Den har tydligen fått en ledare nu.

Lite förvånande är dock utnämningen. Wessberg var den avgångne försvarsministern Mikael Odenbergs statssekreterare, och delade med stor säkerhet dennes kritik av försvarspolitiken. Men situationen hade blivit ohållbar för Reinfeldt. Och Wessberg kommer förhoppningsvis att försöka påverka politiken i rätt riktning. Han var heller inte helt bortkopplad. Efter Odenberg hamnade han som statssekreterare hos den nya handelsministern Ewa Björling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: