Leve Juan Carlos!

Dagens citat kommer onekligen från den spanske kungen Juan Carlos, som under det iberoamerikanska toppmötet ilsknade till över de fasoner som Venezuelas auktoritäre socialistpresident Hugo Chávez visade upp:

– Varför håller du inte käften!?

Utmärkt! Fler borde tala klarspråk om den bisarre despoten i Venezuela.

Annonser

12 Responses to Leve Juan Carlos!

 1. Noctivagus skriver:

  Håller med. Denne man, Chavez alltså är en mycket farlig man som har satt demokratin ur spel i Venezuela. Snart kommer det bli en diktatur som kommer göra sig av med dom som inte är likasinnade.

 2. Alfred skriver:

  ”Utmärkt! Fler borde tala klarspråk”. Det var ju det Chavez höll med på. Det är är ju sanningen som svider och gör att även kungligheter måste agera för att lägga en ridå och undvika att mer klarspråk kommer fram. Sanningen kan skada egna intressen så klart. Lyssna och analysera vad Chavez sade, kanske vid fel plats och tillfälle, men han ljög inte i alla fall.

 3. Chavez är det bästa som hänt kapitalismen sen Milton Friedman.

 4. johan skriver:

  Skriv istället, varför Chavez blev sur på Aznar. Du nämner ingenting om detta i din text. Skriv det också , så får vi en rätt bild av bråket.

 5. oscar skriver:

  Ah, Chavez, historierevisionist, snart diktator på livstid och tyrann när oljepengarna försvinner till hans korrumperade kompisar. Härligt att kungen fick tyst på tjockisen.

 6. Henrik L Barvå skriver:

  Det är bra märkligt (eller kanske inte?) hur vänstern försvarar denne despot vars bästa kompisar heter Ahmadinejad, Castro och Lukasjenka.

 7. LOB skriver:

  Låt oss tänka efter! Spanien påstås vara demokratiskt, men statschefen som är kung blev utsedd av en diktator som hade en miljon döda på sitt samvete. Den ende som valde Juan Carlos I var diktatorn Franco. Men innan han blev vald fick han en present, en pistol, med vilken denne ”demokratiske” regent dödade sin bror med ett skott. Denne bror var den utvalde i den kungliga familjen.

  Den förste regeringschefen som blev vald efter diktaturen hette Adolfo Suarez och innan han blev regeringschef var han chef för ungfascisterna. Aznar blev också vald till regeringschef och han tillhörde också de spanska fascistorganisationerna. Dessutom fram till i dag har han aldrig uttalat sig fördömande om Franco. Aznar deltog aktivt i kuppen mot Chavez. Han deltog också i planeringen av anfallet mot Irak. Aznarregeringen var den första som erkände statskuppen i Venezuela.

  Spanien är egentligen ett i stora delar underutvecklat land, inte bara ekonomiskt utan även vad gäller institutioner. Fortfarande tror de att de är en kolonialmakt som dominerar Latinamerika, där de under århundraden rövat guld och silver mm. De har alltid behandlat Latinamerika med arrogans och nedlåtenhet. Inget land i Nord- eller Sydamerika har monarkier. Spaniens kung Juan Carlos är inte vald av det spanska folket, dessutom är han mycket förtjust i alkohol.
  LOB

 8. Artinfo skriver:

  Tja, det ligger mycket i det ni säger, allihopa. Saker och ting ska kunna diskuteras fritt. Själv känner jag till saken via BBC. Men inte genom Sveriges radio. Som jag lyssnat flitigt på det senaste dygnet.

  Något måste väl ha hänt också i Sverige på senaste tiden. Jodå, på natten till igår meddelades om flera mord. Till exempel i Uppsala. Det hade förekommit omfattande så kallade gängbråk på sina håll. En skolmassaker hade ägt rum i Finland. Skyldig var en yngling, som hade anknytning till ”våldsamma grupper”, såsom svenska Sverigedemokraterna och Dansk folkeparti.

  Inte en enda av dessa nyheter återkom på morgonen. I stället började ett tjatande om Pakistan. Jag lyssnade varje timme. Pakistan, Pakistan. Jörgen I. Eriksson. Ingela Wise. Johan Mattias Sommarström. Pakistan, Pakistan. Sen kom Måna in. Måna hade sagt något. Något viktigt och underbart. Så har tiden i Skandinavien förlöpt. Pakistan, Pakistan. Måna, Måna. Ikväll klockan 00.00 kan man återigen lyssna på BBC. Blir intressant. Kanske får man till och med veta, om det har hänt något i Sverige på sista tiden också.

 9. emanuel. skriver:

  LOB, förutom dina samhällsfientliga övertygelser, verkar du dela kamrat chavez kärlek till sanningen.

  ”After Franco’s death, Juan Carlos I quickly instituted democratic reforms, to the great displeasure of fascist and conservative (monarchist) elements, especially in the military, who had expected him to maintain the authoritarian state. He appointed Adolfo Suárez, a former leader of the Movimiento Nacional, as Prime Minister of Spain.”

  ”On 15 June 1977, Spain held its first post-Franco democratic elections. In 1978, a new Constitution was promulgated that acknowledged Juan Carlos as rightful heir of the Spanish dynasty and King. This language justified Juan Carlos’ position by deeming him Head of State of a democratic, historical monarchy, and not simply the appointed heir of the dictator Franco”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Carlos_I_of_Spain

 10. Frankie skriver:

  ”Filmen: Storbråket mellan Chavez och spanske kungen” finns på:
  http://www.hankins.se

 11. Maleandro skriver:

  Nja, LOB har faktiskt rätt till stor del….
  Chavez kallade Aznar för fascist på mötet och medan Zapatero höll sitt tal så avbröt Chavez ideligen och det var då JC bad honom vara tyst genom att säga Te quieres callar, vilket kan vara både artigt och oartigt beroende på tonen hos den som säger det.

  Och tyvärr så är stora delar av Spanien fortfarane enormt Francofierade, det märker man tydligt när man bor här 😉

 12. […] räcker med att läsa flera av de bloggkommentarer som gjordes när jag häromdagen citerade den spanske kungen Juan Carlos’ utfall mot Chávez […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: