Genusvansinne kastrerar lejon

Någon jäkla måtta får det väl ändå vara på vad genustramsandet får för konsekvenser. Fullkomligt okunniga om heraldiska traditioner så har försvaret efter klagomål kastrerat det lejon som är symbol för Nordic Battle Group.

Före och efter:

Som heraldikern Vladimir A Sagerlund, som ritat NBG:s vapen, säger:

”Ett heraldiskt lejon är en kraftfull och ståtlig symbol med genitalierna i behåll och jag kan inte stå för en beskuren bild… Försvaret är okunnigt om heraldik. Vapensköldar med lejon utan genitalier gavs förr till dem som förrått Kronan.”

Vilket budskap ger det om NBG?

Att ett impotent eunucklejon skall symbolisera Sveriges internationella insats säger kanske en hel del om vår förmåga härvidlag. Stridsstyrkan kommer ju inte att vara fullt insatsberedd och utrustad i tid till årsskiftet.

För soldaterna är det kanske tur att det på fältuniformen bara bärs en svart siluettversion av förbandstecknet. Där syns inte att lejonet blivit stympat. Se nedan:

Annonser

15 Responses to Genusvansinne kastrerar lejon

 1. knightone skriver:

  Var är penisen ? Sticker ut någonting från BÄGGE knän… är det penisar?

 2. Robert Klasson skriver:

  Kastiastrof!

  Mvh. Robert

 3. Karl skriver:

  Men korkbollar, bara för att lejonet klämmer fast sin penis mellan benen har den fortfarande en man. Något lojonhonor saknar, det är jättefjantigt att kapa det bara för att der vrålar ”manlighet”. Det är som att kapa majstången och börja dansa framför en ”majgrop” istället.

 4. Henrik L Barvå skriver:

  ”Var är penisen ? Sticker ut någonting från BÄGGE knän… är det penisar?”

  Nej, som man kan se i den övre bilden så är det tofsar av lejonets päls på knäna.

 5. […] Kvinnor fick lejonet stympat –  Genusvansinne kastrerar lejon […]

 6. Mia skriver:

  Men gud vad idiotiskt.

  Ja okej då vill jag protestera mot att lejonet håller en olivkvist i ena tassen! För den kvisten är uppenbarligen bortsliten från ett olivträd och det är skändande av naturen, tänk om det finns trädkramare i NBG? Va? Vavavava?

  Känner de kvinnliga soldaterna sig så himla hotade av en (rätt näpen) liten penis så kanske de inte borde vara soldater överhuvudtaget. De borde rimligtvis ha mycket viktigare saker att prioritera och tänka på.

  Ge dem ett jävla tjejlejon med rosett i håret, uppenbara blygdläppar och rosa ögonskugga dårå.

 7. Artinfo skriver:

  AV ERK GODKÄND, KÖNSNEUTRAL ÖNSKEJULKLAPP TILL ALLA SVENSKA BARN:

  http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

 8. Stefan skriver:

  “Ett heraldiskt lejon är en kraftfull och ståtlig symbol med genitalierna i behåll och jag kan inte stå för en beskuren bild… ”

  Om detta anses som ett vettigt argument så gjorde de rätt i att ta bort lejonets penis. Om penisen anses vara däri kraftfullhet/ståtlighet ligger så ska den inte vara där, då är det banne mig mansfantasier som ligger bakom och de har inte i ett modernt, demokratiskt samhälle att göra. Vet man det minsta om könsmognad så tappar inte en vuxen människa sin fysiska styrka när de yttre könsorganen skärs av.

  Isåfall är ”Försvaret är okunnigt om heraldik. Vapensköldar med lejon utan genitalier gavs förr till dem som förrått Kronan.” ett bättre argument, men det visar också vilken unken machovärld heraldiken springer ur. Gör om, gör rätt. ”Förr” och ”förrått Kronan” säger väl allt om hur meningslöst detta är som argument.

 9. Mange skriver:

  Lejonet borde ha både en regnbåge och recycle-symbol. Skandal!!!

 10. Mikael Nordström, veterinär skriver:

  Ursäkta, men är det ingen som har tänkt på att lejonanatomin helt har ignorerats. Lejon har liksom alla andra kattdjur sin penis riktad rakt bakåt och den kan aldrig ses om man inte ser lejonet bakifrån eller lyfter på svansen.

 11. norberg skriver:

  En del av mig tycker att det hela är störtlöjligt och en annan del tycker att lejonet rent estetiskt sett är snyggare nu. Men men. Hur som helst, har man inget värre att hetsa upp sig över än att en lejonhane har manliga könsdelar, då har man det nog rätt bra…

 12. Finnish military officer skriver:

  I don’t know about you Swedes generally, but here in Finland we really have had pretty good laughs on this one! So, this symbolizes the weakening of the present day Swedish military strength, right? 😀

 13. Henrik L Barvå skriver:

  ”So, this symbolizes the weakening of the present day Swedish military strength, right?”

  Even if that was unintentional, you’re right!

 14. Gustafsson skriver:

  Gratulerar Barvå.

  Idag tituleras NWT ”konservativ” i dagens tidningskrönika av en skitnödig krönikör vid namn Ivan Garcia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: