Ingen nyhet om FRA, Svenskan!

Jaha, nu gör Svenska Dagbladets Mikael Holmström en stor nyhet av samma sak som jag skrev i NWT för över två veckor sedan – att FRA-lagens syfte är att avlyssna rysk tele- och datatrafik (se även denna bloggpost) och som jag hittat i Computer Sweden . Bortsett från kommentarer från försvarsministern och Telia Sonera så innehåller Holmströms artikel inget substantiellt annorlunda. 80 procent av den ryska trafiken går via Sverige, vi skall avlyssna den och använda den i byteshandel med andra underrättelsetjänster. Och det kan inte politikerna av förklarliga skäl säga högt.

Så SvD ”avslöjar” inga ”nya fakta” alls. Det är bara den stora rikstidningens arrogans som talar. Så jag hade tydligen fel när jag skrev i en tidigare bloggpost:

”Dessvärre har jag inga större hopp om att denna vinkel kommer att uppmärksammas mera, även om jag nu har skrivit om den i en av Sveriges största landsortstidningar.”

För svensk riksmedia räknas tydligen inte det. Där blir det ingen nyhet förrän de bevärdigat att göra något av det själva. Till saken hör att jag nämnt den till ledarskribentskollegan Per Gudmundson, som skrivit insiktfullt om det på sin blogg, bland annat här och här. Så till och med Carl Bildt har säkerligen redan läst min artikel.

Typiskt att man har semester nu!

5 Responses to Ingen nyhet om FRA, Svenskan!

 1. G skriver:

  Ja, syftet är ju klart, men det har aldrig slagit dig, käre Barvå, eller de andra, s.k kallade ”grävande” journalisterna, att det är i själva verket Ryssland, och inte u.s.a, som är köparen/beställaren, av informationen?
  Säljaren? Ja, men det är ju ändå enklare, det är naturligtvis Herr Bildt, med sina stora personnliga ekonomiska investeringar i öst och dess kommande krigsindustri… De andra stackars politikerna och militärerna, måna om arbetstillfällen, utnyttjas i sin ”Guillouiska okunskap” om innebörden av ord som ”frihet”, och ”integritet”.
  Nåväl, vad kan vi göra åt saken?. Ingenting, som vanligt.

 2. Victor F. skriver:

  Att den ryska datatrafiken skulle var orsaken är ett svepskäl som tagits till för att dölja den verkliga orsaken. ”Nyheten” är en planterad nyhet eftersom det verkliga skälet är politiskt för brännhett.

 3. Magnus skriver:

  Är det bara jag eller är snart sagt alla FRA-motståndare här på webben ett gäng konspirationsteoretiker? Det är Bildt som styr Sverige för USA:s räkning. Det är FRA som spionerar för Ryssarna. Det är borgarna som vill styra landet för evigt med hjälp av FRA.

  Är det ingen här som åtminstone skulle kunna tänka sig att det FRA-chefen säger faktiskt kan vara sant? : http://www.svt.se

 4. Peter skriver:

  Endast resonemang förda i en diktatur kan motivera en sådan här FRA-lag! Nåväl, i krigstid kanske en sådan lag också är nödvändig, men vad jag förstått så är det fred på vår jord och alla krigen är slut för all framtid, annars skulle vi väl inte ha avskaffat det svenska försvaret?

 5. benke skriver:

  Foliehatten ”G” har observerat vad alla vi andra har missat; Bildt har satsat på östs kommande krigsindustri och säljer därför information från Ryssland till Ryssland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: