Skäl mot Obama

I dagens ledare i NWT skriver jag om de skäl som finns för att stödja och hoppas att John McCain trots allt ror hem segern i dagens presidentval, och att inte Barack Obama vinner, även om det tyvärr verkar bli så. Tur att NWT inte är den enda tidningen som stödjer McCain. Det gör till exempel också kollegerna på Svenska Dagbladets ledarsida, låt vara att de inte verkar alltför bekymrade av en Obamaseger.

Först har vi Obamas naiva utrikespolitik:

”Det har till och med Obamas vicepresidentkandidat Joe Biden (som för övrigt är ökänd för att tala innan han tänker) erkänt i ett av sina framträdanden. Amerikas fiender och andra utmanare kommer omgående att sätta den oprövade Obama på prov, och det kommer inte att bli lätt, sade Biden. Obama har sig själv att skylla. Han har sagt att han förutsättningslöst och utan villkor vill åka och träffa ledare från världens skurkstater och andra despoter”

Sedan har vi Irak:

” Obama envisas fortfarande med att vilja dra sig ur med en tidtabell, vilket skulle signalera till islamisterna att om de bara håller ut ett tag så kan de gå till offensiv igen senare. Då har man fått sig ett nederlag i segerns stund, precis som i Vietnam. Och hoppet om långsiktig demokrati i Irak skulle dö. Styrkta av detta skulle islamisterna expandera och allvarligt destabilisera hela Mellanösternregionen.”

Vidare Obamas och demokraternas protektionism:

”Överhuvudtaget är demokraterna ganska protektionistiska och med kontroll av både kongressen och Vita Huset skulle det inte finnas många spärrar. Och detta i en situation med finanskris och begynnande lågkonjunktur. En historisk lärdom är att frihandel påskyndar återhämtningen. Den stora depressionen blev stor och förlängd med minst ett decennium på grund av tullar och andra handelshinder.”

Sedan har vi Obamas ganska ”socialdemokratiska” syn på välfärd, skatter och fördelningspolitik:

”En annan oroande ekonomisk aspekt av Obamas ekonomiska politik är att han vill höja marginalskatterna och på så sätt straffa framåtanda och företagsamhet. Hans så kallade ”skattesänkningar” är egentligen inget annat än bidragshöjningar, eller att ”sprida runt välfärden” som han så avslöjande råkade säga. McCain vill istället se till att det skapas mer välstånd, också det nödvändigt för att snabbare vända konjunkturen i Amerika och därmed också i resten av världen.”

Så jag håller tummarna för McCain i natt och hoppas på det bästa, men är menalt förberedd på det värsta.

2 Responses to Skäl mot Obama

 1. eva skriver:

  Obama har sagt change och change kan det bli. Oroande att det inte kommer att bli något stopp i form av kongressen eller senaten. Clinton var mer en centrist. Obama kan betyda mer skatt än i Sverige och ett negativt ekonomiskt klimat. Obamas sk skattelindring är en total missrepresentation vilket också Biden sagt. Ökad skatt på småföretag via pay roll skatt och minimal alternativ skatt kommer att drabba medelklass, egna företagare, hushåll med tex 2 lärare, lärare och brandman. Alla över inkomst på 100.000 som bor i stater och orter med hög skatt. De kommer att betala federal skatt på inkomst som de inte tjänat. Många amerikaner vet inte vad minimal alternativ skatt är eftersom det blev uppskjutet till nästa år. för de flesta.
  Obamas skatteökningar kommer inte ha så stor effekt på de rika som kan skydda sina pengar på olika sätt och inkorporera sina företag. Det finns ju också andara länder som är företagsvänliga än vad USA kommer att bli.

 2. eva skriver:

  Frågan är vad som kommer att hända med affirmative action. Det har mest gynnat eliten av svarta, ofta på bekostnad av ekonomiskt sämre beställda vita, särskilt gruppen vita män. Det hade sin tid, men om det nu tillämpas blir det en form av omvänd rasism.

  Hur stadig kommer Obamas utrikespolitik att bli. Det kommer att bli en ny start, men vart kommer den att leda. Han säger att han ska lämna Irak men starta liknande projekt i Pakistan.

  Sara Palin har blivit mycket kritiserad och bedömd som inte redo att ta över som president om så vore nödvändigt. Vem har förtroende för Biden. Han har inte visat särskilt gott omdöme i sina uttalanden, utan har talat utan att tänka.Han ville dela Irak i 3 delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: